Papriky plněné nivou

21. června 2009 v 16:26 | Ethnea |  Svět vegetariána
Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych napsala dobrý recept. Věřím tomu, že ho ocení i nevegetariáni, protože u nás doma chutná i zapřísáhlým "masožravcům".



Tenhle recept je úplně jednoduchoučký, nicméně dá trošku práce (složité jídlo je u mě takové, pokud zabere více jak dvacet minut času včetně vaření ).

Papriky plněné nivou

Co budeme potřebovat:

200g nivy
150g tvrdého sýra
2 vejce
strouhanku
sůl
čerstvě mletý pepř
majoránku
česnek
zelené papriky (počet záleží na velikosti - většinou vyjde náplň tak na šest kousků)


Jak na to:

Nejprve si najemno nastrouháme nivu a tvrdý sýr. To je na celém jídle nejotravnější, protože niva se nestrouhá zrovna dobře. Potom do vzniklé směsi namačkáme asi 3-4 stroužky česneku (záleží na tom, jak pikantní směs chcete). Rozklepneme dvě vajíčka, rozmícháme vidličkou a vlijeme do směsi. Pěkně všechno promícháme a přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a majoránku. A nakonec je třeba zahustit tuto náplň strouhankou, aby vzniklo kompaktní těstíčko.
Náplň necháme chviličku odležet a mezi tím si důkladně omyjeme papriky, odkrojíme vršek a odstraníme semínka. Papriky naplníme až po okraj a přidáme ještě jednu lžičku náplně navrch, aby vršek papriky pěkně držel.
Do skleněné zapékací mísy si dáme trochu vody (asi jeden centimetr) a pro lepší chuť přikápneme trochu olivového oleje (nemusí být nutně olivový). Naskládáme papriky a déme péct do předehřáté trouby (asi 180 stupňů) na přibližně 20 minut.
Po upečení můžeme ihned servírovat.

Vhodné přílohy jsou brambory (těm já moc nefandím), těstoviny i knedlíky. Výborné jsou samozřejmě i samotné .

Pokud chcete ještě jednu hvězdičku navíc, můžete k paprikám připravit omáčku (rajskou, bylinkovou, česnekovou).

Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Geisha Geisha | Web | 23. června 2009 v 10:04 | Reagovat

Jeeee, novej článek :D
Teda mňam mňam, to zní dobře :)

2 Ethnea Ethnea | Web | 23. června 2009 v 13:19 | Reagovat

Diky za komentik. A jestli muzu radit a bude se ti chtit, vyzkousej. Zrovna vcera mi segra privezla nivu, tak myslim, ze se do toho pustim. (Akorat kdyz jsem dneska videla papriky za 80Kc/kg, tak me malem kleplo)

3 Geisha Geisha | Web | 24. června 2009 v 18:42 | Reagovat

:D:D No jo papricky nejsou nejlevnejsi :D Ale za tu dobrotu to stoji ne?:D Jinak dekuju, urcite si to uziju a pokusim se dovezt nejakej ten obrazek :D

4 Ed Ed | Web | 26. června 2009 v 10:47 | Reagovat

Hmm nevipadá to špatně,asi si to dneska ukuchtím. :D

5 Ethnea Ethnea | Web | 26. června 2009 v 16:52 | Reagovat

Tak to je super, dej vedet, jestli chutnalo. =)

6 Werush Werush | Web | 24. července 2009 v 19:09 | Reagovat

Hned bych si dala a nepálí ten sýr po vytažení v puse? :D Protože když jsem ještě hodně dávno chodila na základku dělali tam tokové pohankové kuličky plněné brinzou... Celkem slušně jsem si na nich spálila jazyk a né jenom já :D

7 Ethnea Ethnea | Web | 25. července 2009 v 22:55 | Reagovat

Vubec ne, on to neni samotny syr, jak to smichas s vajickem a strouhankou, vznikne takove testicko. Po upeceni je to jako nadivka, netahne se to.
Pali cela paprika, kdyz ji vytahnes z trouby, ale to pali i cokoli jineho, co je horke. xD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama